Kavalcık Güverada İlkokulu

Vizyon: Amacı olan, katılımcı, demokratik ve laik, bilimsel düşünen, eleştiriye ve değişime açık, öğrenmeye istekli, çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen, kendisiyle barışık, ailesi ve çevresiyle uyumlu, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen, girişimci hoşgörülü,saygın ve güvenilir,tarafsız,yenilikçi,bütünlüğü sağlayan,şeffaf,hesap verebilir,etik değerlere bağlı,sorumlulık sahibi ve sağlıklı bireyler yetiştirmektir.

Misyon: “ Örnek almayacağız, örnek olacağız” ilkesinden hareketle öğrencilerimize ve çevremize sevgi, saygı ortamı içinde, çağdaş ve nitelikli, milli eğitimin amaçlarına uygun, her bireyi kendi özelliklerine bağlı olarak, geliştiren, kaliteli bir eğitim-öğretim vermektir.

Başarılar:

Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler: Folklor grubu, satranç kulubü.
Bilimsel Etkinlikler: Her yıl 4006 Tübitak Bilim Fuarı gerçekleştirilmektedir.
Proje Çalışmaları:

Telefon - 03264323136/ 05357719090

WEB - https://kavalcikguveradailkokulu.meb.k12.tr

Adres - Kavalcık Köyü Güverada Mahallesi Reyhanlı/HATAY

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - Hatay/Reyhanlı Harran mahallesi Güverada sokak olarak geçmektedir. Tahaffuzhane mevkii ile birlikte mahallenin yaklaşık hane sayısı 200 dür. Mahallenin geçimi çiftçilik ve hayvancılıktır. Akdeniz iklimi hakimdir. Halkı sıcakkanlı,iyi ve yardımsever insanlardır.

Adres - Kavalcık Köyü Güverada Mahallesi Reyhanlı/HATAY

Ulaşım Okulumuzda görevli öğretmenler kendi imkanlarıyla ulaşım sağlamaktadır. Ulaşım sorunumuz yoktur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İle uzaklık 45km. İlçeye uzaklık 5 kmdir.